Norsk Twilightblogg

Hemmelige beskjeder bak bøkene

Twilight

Eplet skal vise en forbudt frukt (Som Bella og Edward er til hverandre) nesten som det eplet snøhvit spiste av, lar henne være mellom død og levende, nesten som en vampyr. Boken inkluderer en melding fra bibelen, ‘frukten av kunnskap av godt og vondt,’ fordi Bella får vite både godt og vondt.

New Moon

I astronomi, er ny måne når solen er på andre siden av månen, det skaper den mørkeste natta. Det skal bety at det er den mørkeste tiden av Bella’s liv. Blomsten skal bety den perfekte kjærligheten, så det ene bladet som detter av kan bety at Edward reiser fra Bella, der deres perfekte kjærlighet går i oppløsning.

Eclipse

Mellon en sol formørkelse, blokkerer månen nesten solen helt, og gjør skyene mørke. Månen skal skal vise Edward (som er kald, og lever et liv med mørke) og solen, Jacob (som er varm, og et lys i Bella’s liv). Boken viser en tråd som ryker, som viser Bellas valg om å gi opp hennes menneskelige liv. Det viser også hennes valg mellom å velge Edward eller Jacob,  valget river henne nesten fra hverandre.

Breaking Dawn

I den siste boken av sagaen ser vi Bella gå inn til et veldig forskjellig liv. Det er hva som inspirerte tittelen Breaking Dawn. Forsiden av boken er et sterkt symbol av åssen Bella har vokst gjennom sagaen. Vi ser den svakeste brikken og den sterkeste brikken på et sjakkbrett. Bella har bytta fra å være en ynkelig bonde til en vakker og sterk dronning.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s